На базі 9 класів, термін навчання 3 роки:
|
Швачка
Швачка здійснює пошиття виробів вручну або на різноманітних універсальних машинках (ґудзикових, петельних, вишивальних, оверлоці тощо). В процесі роботи ліквідовує обрив ниток, міняє шпулі, регулює натягнення ниток і частоту строчки, перевіряє якість крою, відповідність фурнітури кольору і призначенню виробу.
У праці поєднуються порівняно прості операції, що тарифікуються по першому і другому розряду (вивертання деталі, видалення нитки тимчасових строчок, вирізання деталей і т. п.) і складніші операції, виконання яких вимагає четвертого розряду (виточка рукава, з'єднання коміра з горловиною та ін.).
Кваліфікація після закінчення:1 - 4 розряди.
|
|
Електрогазозварник
Виконує ручне, дугове, плазмове, газове, автоматичне і механізоване зварювання( різку) деталей, конструкцій, труб із сталей, чавуну, кольорових металів і сплавів.Зварювання – один із важливіших технологічних процесів, які використовуються в промисловості та будівництві. Електрогазозварнику доводиться працювати в різноманітних мікрокліматичних умовах: в приміщенні, на відкритому повітрі, під землею. Його робота віднесена до робіт з важкими умовами праці.
Кваліфікація після закінчення:2,3,4 розряди.
|
|
Кухар; кондитер
Кондитер - це професійний кухар, що створює кондитерські вироби, десерти, і іншу запечену їжу. Представників цієї професії можна зустріти у великих готелях, ресторанах і пекарнях. Рідше кондитером називається людина, чий бізнес пов'язаний із продажем кондитерських виробів.
Місце роботи: ресторани, кафе, їдальні, комбінати й кондитерські фабрики. Вимоги до кондитера: необхідна смакова пам'ять, творча уява, тонкий смак і нюх. Необхідно прекрасно розбиратися в продуктах і в їхньому складі.
Кваліфікація після закінчення: 3,4 розряди.
|
На базі 11 класів, термін навчання 1-1,5 роки:
|
Верстатник широкого профілю. Оператор верстатів з програмним керуванням
Верстатник широкого профілю працює на металообробному виробництві, в ремонтних майстернях, ремонтних цехах різних виробництв. Обробляє деталі з металу і інших матеріалів на токарних, фрезерних, свердлувальних і шліфувальних верстатах.
Оператор верстатів з програмним керуванням забезпечує процес оброблення металевих деталей на верстатах з програмним керуванням. Веде процес оброблення деталей з пульта керування верстата; установлює і знімає деталі після оброблення; стежить за роботою систем верстатів, які обслуговує, може керувати групою верстатів; контролює оброблення поверхонь деталей, перевіряє якість оброблення деталей контрольно-вимірювальним інструментом та візуально.
Кваліфікація після закінчення:2,3 розряди.
|
|
Кухар; кондитер
Кондитер - це професійний кухар, що створює кондитерські вироби, десерти, і іншу запечену їжу. Представників цієї професії можна зустріти у великих готелях, ресторанах і пекарнях. Рідше кондитером називається людина, чий бізнес пов'язаний із продажем кондитерських виробів.
Місце роботи: ресторани, кафе, їдальні, комбінати й кондитерські фабрики. Вимоги до кондитера: необхідна смакова пам'ять, творча уява, тонкий смак і нюх. Необхідно прекрасно розбиратися в продуктах і в їхньому складі.
Кваліфікація після закінчення: 3,4 розряди.
|
|
Перукар (перукар-модельєр)
Перукар, перукар-стиліст - фахівець в області створення стилю людини за допомогою зачіски.
Слово «перукар» відбулося від ньому. Peruckenmacher, що означає - майстер, що робить перуки. У самій Німеччині це слово в даному значенні давно не застосовується і є застарілим германізмом.
- Серед перукарів існують наступної спеціалізації:
- Фахівець із чоловічих стрижок (чоловічий майстер).
- Фахівець із фарбування волось ( перукар-колорист).
- Фахівець із жіночих зачісок (жіночий майстер).
- Фахівець із чоловічих і жіночих стрижок ( перукар-універсал).
Кваліфікація після закінчення:2 клас.
|
|