На базі 9 класів, термін навчання 3 роки:
|
Столяр
Професія столяра затребувана в меблевому виробництві, у будівництві будинків, в обробці будинків, в авіаційній промисловості (виготовлення дерев'яних планерів і частин літаків), у фігурному різьбленні по й в інших сферах. Професія столяра популярна молоді, і ще в школах діти вчаться роботі деревом на уроках праці. Професія столяра затребувана на ринку.
Кваліфікація після закінчення:2,3,4 розряди.
|
|
Кухар; кондитер
Кондитер - це професійний кухар, що створює кондитерські вироби, десерти, і іншу запечену їжу. Представників цієї професії можна зустріти у великих готелях, ресторанах і пекарнях. Рідше кондитером називається людина, чий бізнес пов'язаний із продажем кондитерських виробів.
Місце роботи: ресторани, кафе, їдальні, комбінати й кондитерські фабрики. Вимоги до кондитера: необхідна смакова пам'ять, творча уява, тонкий смак і нюх. Необхідно прекрасно розбиратися в продуктах і в їхньому складі.
Кваліфікація після закінчення: 3,4 розряди.
|
На базі 11 класів, термін навчання 1-1,5 роки:
|
Електрогазозварник
Виконує ручне, дугове, плазмове, газове, автоматичне і механізоване зварювання( різку) деталей, конструкцій, труб із сталей, чавуну, кольорових металів і сплавів.Зварювання – один із важливіших технологічних процесів, які використовуються в промисловості та будівництві. Електрогазозварнику доводиться працювати в різноманітних мікрокліматичних умовах: в приміщенні, на відкритому повітрі, під землею. Його робота віднесена до робіт з важкими умовами праці.
Кваліфікація після закінчення:2,3,4 розряди.
|
|
Оператор комп’ютерного набору; Офісний службовець (бухгалтерія)
Загальна характеристика професії: Стрімкий розвиток інформаційних технологій сприяв формуванню спеціальності «Оператор комп’ютерного набору; Офісний службовець (бухгалтерія), адже це:
- високий професіоналізм у електронному документообігу;
- суттєва економія часу при формуванні ділових паперів;
- освоєння невичерпних можливостей комп'ютерних програм;
- нові відкриття разом з розвитком новітніх технологій. Ви можете стати правою рукою керівника, віртуозно володіючи швидкісним набором тексту, сучасним програмним забезпеченням та формуючи документи будь-якої складності.
Кваліфікація після закінчення:2 клас.
|
|
Кухар; кондитер
Кондитер - це професійний кухар, що створює кондитерські вироби, десерти, і іншу запечену їжу. Представників цієї професії можна зустріти у великих готелях, ресторанах і пекарнях. Рідше кондитером називається людина, чий бізнес пов'язаний із продажем кондитерських виробів.
Місце роботи: ресторани, кафе, їдальні, комбінати й кондитерські фабрики. Вимоги до кондитера: необхідна смакова пам'ять, творча уява, тонкий смак і нюх. Необхідно прекрасно розбиратися в продуктах і в їхньому складі.
Кваліфікація після закінчення: 3,4 розряди.
|
|
Перукар (перукар-модельєр)
Перукар, перукар-стиліст - фахівець в області створення стилю людини за допомогою зачіски.
Слово «перукар» відбулося від ньому. Peruckenmacher, що означає - майстер, що робить перуки. У самій Німеччині це слово в даному значенні давно не застосовується і є застарілим германізмом.
- Серед перукарів існують наступної спеціалізації:
- Фахівець із чоловічих стрижок (чоловічий майстер).
- Фахівець із фарбування волось ( перукар-колорист).
- Фахівець із жіночих зачісок (жіночий майстер).
- Фахівець із чоловічих і жіночих стрижок ( перукар-універсал).
Кваліфікація після закінчення:2 клас.
|
Працюють курси перепідготовки та підвищення кваліфікації для незайнятого населення з усіх професій. Термін навчання 3-6 місяців (по мірі комплектування груп)
|