Набор на 2019-2020 навчальний рік

ukash

-
Набор на 2019-2020 навчальний рік

На базі 9 класів, термін навчання 3 - 3.5 роки:

joiner 

Столяр

Столяр - багатопрофільна професія. Виготовляє меблі (м'яку, корпусну, офісну), бере участь у будівництві: виготовленні і монтажі дверей і вікон меблів, що вбудовуються, монтажі перегородок, врізанні замків, ручок, облицюванні стін дерев'яними панелями, а також виготовленні будь-яких виробів з дерева.

Столяр у своїй роботі працює не тільки з деревом і з матеріалами, що заміняють дерево, з різними способами кріплення і монтажу виробу, металевими шурупами, скобами, цвяхами, клеями, матеріалами, необхідними для облицювання, обтягування, обробки дерев'яних виробів (плівками, лаками, фарбами, тканинами).

Кваліфікація після закінчення:2,3,4 розряди.

machine_operator

Кухар; кондитер

Кондитер - це професійний кухар, що створює кондитерські вироби, десерти, і іншу запечену їжу. Представників цієї професії можна зустріти у великих готелях, ресторанах і пекарнях. Рідше кондитером називається людина, чий бізнес пов'язаний із продажем кондитерських виробів.

Місце роботи: ресторани, кафе, їдальні, комбінати й кондитерські фабрики. Вимоги до кондитера: необхідна смакова пам'ять, творча уява, тонкий смак і нюх. Необхідно прекрасно розбиратися в продуктах і в їхньому складі.

 Кваліфікація після закінчення: кухар 3,4 розряди; кондитер 3,4 розряди

На базі 11 класів, термін навчання 1-1,5 роки:

 seamstress

 Швачка

Кваліфікація після закінчення: 1-4 розряди

Швачка здійснює пошиття виробів вручну або на різноманітних універсальних машинках (ґудзикових, петельних, вишивальних, оверлоці тощо). В процесі роботи ліквідовує обрив ниток, міняє шпулі, регулює натягнення ниток і частоту строчки, перевіряє якість крою, відповідність фурнітури кольору і призначенню виробу. У праці поєднуються порівняно прості операції, що тарифікуються по першому і другому розряду (вивертання деталі, видалення нитки тимчасових строчок, вирізання деталей і т. п.) і складніші операції, виконання яких вимагає четвертого розряду (виточка рукава, з'єднання коміра з горловиною та ін.).

 Кваліфікація після закінчення: 3,4 розряди.

machine_operator

 Кухар; кондитер

Кондитер - це професійний кухар, що створює кондитерські вироби, десерти, і іншу запечену їжу. Представників цієї професії можна зустріти у великих готелях, ресторанах і пекарнях. Рідше кондитером називається людина, чий бізнес пов'язаний із продажем кондитерських виробів.

Місце роботи: ресторани, кафе, їдальні, комбінати й кондитерські фабрики. Вимоги до кондитера: необхідна смакова пам'ять, творча уява, тонкий смак і нюх. Необхідно прекрасно розбиратися в продуктах і в їхньому складі.

 Кваліфікація після закінчення: кухар 3 розряд; кондитер 3 розряд

hairdresser

 Перукар (перукар-модельєр)

Перукар, перукар-стиліст - фахівець в області створення стилю людини за допомогою зачіски.

Слово «перукар» відбулося від ньому. Peruckenmacher, що означає - майстер, що робить перуки. У самій Німеччині це слово в даному значенні давно не застосовується і є застарілим германізмом.

  • Серед перукарів існують наступної спеціалізації:
  • Фахівець із чоловічих стрижок (чоловічий майстер).
  • Фахівець із фарбування волось ( перукар-колорист).
  • Фахівець із жіночих зачісок (жіночий майстер).
  • Фахівець із чоловічих і жіночих стрижок ( перукар-універсал).

 Кваліфікація після закінчення:2 клас.

 machine_operator

 Верстатник широкого профілю. Оператор верстатів з програмним керуванням

Верстатник широкого профілю – фахівець, який обробляє деталі з металу й інших матеріалів на токарних, фрезерних, свердлувальних і шліфувальних верстатах.

Предметом виробничої діяльності верстатника широкого профілю є технологія і цілісна система: верстат – пристрій – інструмент – заготовка. Засобом його діяльності є різальні, контрольно-вимірювальні та допоміжні інструменти, технологічне устаткування у вигляді токарних, фрезерних, свердлильних і деяких інших верстатів, пристроїв та технологічних засобів. Суть виробничих завдань, які вирішує робітник-верстатник, зводиться до того, що на основі креслення деталі, заготовки, наявного технологічного процесу, оснастки і верстата виготовити деталь потрібної точності і жорсткості. При цьому він повинен уміти користуватися контрольно-вимірювальними інструментами, виконувати настройку верстата на заданий розмір, налагоджувати інструмент і проводити його заміну.

 Кваліфікація після закінчення: верстатник широкого профіля 2, 3, 4 разряд; оператор верстатів з програмним керуванням 2 разряд.