Про права і правоохоронців дізналися студенти ліцею

ukash

-
Про права і правоохоронців дізналися студенти ліцею

03.05.17 року у Чугуївському професійному ліцеї пройшов урок-тренінг «Про права і правоохоронців».

 До студентів групи КК-21 завітав заступник голови Чугуївської правозахисної групи, екс-помічник міністра МВС з питань дотримання прав людини Юрій Чумак.

Ю. Чумак розповів юнакам та дівчатам про правила поведінки при спілкуванні з поліцейськими, представив для перегляду мультфільми з серії «Ти і поліція», підготовлені Асоціацією українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціацією УМДПЛ) та соціальні ролики щодо попередження вуличного й домашнього насильства, створені IREX-Україна спільно з Національною поліцією.

Юнаки та дівчата задавали свої питання, завзято обговорювали почуте та побачене. Найбільш активну учасницю заходу Гейнову Катерину було заохочено – їй подарували календар від Чугуївської правозахисної групи – з контактами правозахисних та правоохоронних інституцій.

Також ліцеїстам було презентовано довідники «Підлітку про поліцію», «Притягнення до адміністративної відповідальності поліцією» та «Адвокат у кишені», видані Асоціацією УМДПЛ. Враховуючи, що адміністрація закладу планує використовувати мультфільми у подальшій виховній та просвітницькій роботі, Юрій Чумак вручив заступнику директора з навчально-виховної роботи Катерині Торяник «Методичний порадник з використання анімаційного фільму «Ти і поліція».

Нагадаємо, що дана просвітницька діяльність впроваджується в рамках ініціативи Чугуївської правозахисної групи «Поліція та громада – співпраця, направлена на результат», підтриманої Міжнародним фондом «Відродження».

В свою чергу, адміністрація ліцею висловлює подяку Юрію Чумаку за цікавий ї плідний урок-тренінг з питань дотримання прав людини!